Indlæg

Effektivt behandlingstilbud i Hørsholm og Helsingør

Døjer du med enten løberknæ, springerknæ, tennisalbue eller lignende skader? Så kan du blive din skade kvit hurtigere, når du anvender fokuseret shockwave.

Fokuseret shockwave er et effektivt behandlingstilbud i Hørsholm og Helsingør. Her bliver du mødt af veluddannede fysioterapeuter, der er efteruddannet i brugen af fokuseret shockwave. På den måde kan du modtage en holistisk behandling af din skade, der omfatter både fokuseret shockwave og en gennemarbejdet genoptræningsplan.

Hvad er fokuseret shockwave?

Oprindeligt blev fokuseret shockwave udviklet til at knuse nyresten. Men behandlere fandt ud af, at metoden også havde en god indvirkning på generelt skadet væv. Derfor anvendes metoden også i dag til at behandle skader.

Der er to forskellige typer shockwave:

  • Den radierende
  • Den fokuseret

Den radierende er en såkaldt trykbølgeenergi. Den har derfor evnen til at arbejde som en slags stempel. Derfor anvendes den radierende primært til at løsne bløddelsvæv.

Den fokuseret shockwave sender derimod en højfrekvent lydbølge ind i behandlingsområdet. Når dette sker, vil lydbølgen lave et mikrotraume på vævet. Det er dette mikrotraume, der skaber en stor effekt i vævet, hvilket nedsætter helingstiden væsentligt.

Sådan virker fokuseret shockwave

En behandling med fokuseret shockwave øger blodgennemstrømningen, hvilket hjælper med dannelsen af nye blodkar. Derfor er metoden også utrolig effektiv til at nedbryde tilkalkninger i både sener og væv. Det er en problematik, der optræder ved eksempelvis hælspore, eller tennis- og golfalbuer.

Den fokuseret shockwave er også en effektiv metode til at behandle arvæv, der måtte være opstået som følge af enten skader eller operationer.

Du kan også anvende metoden, hvis der er sket et brud på dit knoglevæv. Her vil metoden få bruddet til at blive stabilt hurtigere. Ligesådan hjælper metoden også med at stimulere cellerne, så de hurtigere kan danne nye collagene fibre. Det er de fibre, der findes i eksempelvis dine muskler, knogler og bindevæv.

Shocwaven er også meget effektiv til at behandle arvæv både fra skader og operationer. Ved knoglebrud ser man også en hurtigere gendannelse af knoglevæv og bruddet bliver hurtigere stabilt. Yderligere ser man en stimulering af cellerne til at danne nye collagene fibre, som der er i muskler, knogler og bindevæv.

Hvordan foregår behandlingen med fokuseret shockwave?

Når man anvender fokuseret shockwave, behandles et meget lille område intenst. Derfor egner metoden sig også godt til eksempelvis tennisalbuer, springerknæ eller løberknæ. Fokuseret shockwave er en god behandling til de lidelser, hvor vævet ”klistrer” sammen. Det drejer sig derfor også om eksempelvis hælspore, arvæv og lignende lidelser.