Indlæg

Slip af med dine rygsmerter

Smerter i ryggen, nakkesmerter og spændingshovedpine. I de seneste år har danskerne hyppigere og hyppigere problemer med smerter og gener i bevægeapparatet – muskler og led. Knap 900.000 danskere har rygsmerter jævnligt, og mange i sådan én grad at de må opsøge behandling hos f.eks. Kiropraktor København for dette. Kiropraktorerne så således ca 400.000 patienter sidste med alt lige fra rygsmerter så som klassisk hold i ryggen, hekseskud og nerve i klemme til mere alvorlige tilstande så som diskusprolaps og diskusprotrusion.  

 

Kiropraktorerne ser foruden rygsmerte og nakkesmerter også en lang række af andre problematikker så hovedpine (spændingshovedpine især). Migræne, sportsskader mm. Kiropraktorerne ser således modsat den gængse overbevisning ikke kun ryg og nakkesmerter men også en lang række af øvrige smerter og gener til muskler og led. Din kiropraktor København ser desuden patienter i alle aldre lige fra de nyfødte til del helt gamle.

Kiropraktorerne er med deres uddannelse sideløbende med lægerne i Odense en af de faggrupper med størst viden og erfaring inden for rygsmerter samt muskler og led. Og derfor er kiropraktorerne den faggruppe som er bedst egnet til at hjælpe dig af med dine smerter i ryggen.

 

Samfundet dag er utrolig ensidigt i vores hverdag, og den fysiske alsidige aktivitet som vores krop er skabt til er ikke længere tilstede hos størstedelen af den danske befolkning. Dette samt flere andre forklaringer kan være årsagen til at man hos kiropraktor til stadighed ser fler dog flere patienter årligt med smerter og ondt i ryggen

 

Træning og fysisk aktivitet kan hjælpe mange men fokus på ergonomi og arbejde kan være med til at optimere forholdende og derved nedsætte sandsynligheden for problemer i dagligdagen. Men selv med fokus på ergonomi og arbejde (løft, siddestillinger mm) oplever mange desværre stadig problemer med ondt i ryggen. Din Kiropraktor København kan hjælpe mange af disse patienter med deres smerter i ryggen i dagligdagen, ligesom vi kan råde og vejlede ifht træning og øvelser for fremadrettet at undgå smerter i ryggen

Hold i ryggen eller diskusprolaps

Hold i ryggen, eller som det oftest også beskrivelses nerve i klemme eller hekseskud,  hører til de mindre alvorlige årsager til smerter i ryggen. Hos mange er disse smerter dog yderst intense mens de pågår. Selv niveauet for smerter er dog sjældent en indikation på alvorligheden af årsagen til smerterne. Og selv meget intense rygsmerter er heldigvis sjældent udtryk for diskusprolaps eller diskusprotrusion. Mange oplever desuden at behandling hos kiropraktor allerede efter første behandling har en markant lindrende effekt på deres ryg eller nakkesmerter. Din kiropraktor København kan hjælpe dig med at afklare den bagvedliggende årsag til dine smerter i ryggen ligesom din kiropraktor kan hjælpe dig med at lindre smerterne og igangsætte dig med relevante øvelser for dine smerter i ryggen. Dette uanset om dette skyldes hold i ryggen, hekseskud eller mere alvorlige tilstande som diskusprolaps.

Er rygsmerterne tegn på noget alvorligt

 

Rygsmerter i kortere perioder forekommer hyppigt hos størstedelen af den danske befolkning og en større andel døjer årligt med tilbagevendende ondt i ryggen. Ens livskvalitetet er ofte markant påvirket i den periode mens smerterne i ryggen pågår ligesom ens dagligdag og arbejde oftest er markant påvirket.

Det er dog vigtigt at huske at selv mere alvorlige tilstande som diskusprolaps oftest har et tidsubegrænset forløb og de fleste kommer igennem uden varige mén. Faktisk vil op mod 90% med diskusprolaps opleve markant forbedring inden for de første 2mdr og de fleste allerede inden for de første uger.

Hovedparten af diskusprolapser bør desuden håndteres konservativt – dvs. med en kombination af tid, øvelser og eventuel supplerende manuel behandling f.eks. I form af kiropraktor. De fleste kan således undgå operation for deres diskusprolaps og komme igennem med oftest minimale gene efterfølgende.

Samtidig er det vigtigt at huske på at ryggen er stærk og bygget til udfordring – den kan således tåle mere end de fleste tror. Det er derfor vigtigt ikke at skåne ryggen, men derimod bruge den med omtanke

 

Book tid hos din Kiropraktor i København allerede dag  og få hjælp til dine rygsmerter