Indlæg

Sundhed med invisalign

Sundhed kommer i mange former og kan ikke kun fås gennem en god fitnessrutine. Det er vigtigt, at du tager dig af de indre dele af kroppen, såsom tænderne.

Manger glemmer at prioritere sit orale helbred og vælger først at gå til tandlægen, når det gør ondt. Vores tænder bliver med årene mere og mere svage, og det er derfor vigtigt at holde dem så stærke som muligt.

Derfor er det vigtigt at holde sine tænder sunde

Udover, at du vil undgå hurtigt svækkelse af tænderne, så kan et dårligt oralt helbred også resultere i:

  • En del smerte, da du kan få infektioner, rådene tænder, tilbagetrukket tandkød, have nemt ved at knække tænder, osv.
  • Højere tandlægeregninger end det behøvede at være.

Så dit orale helbred er lige så vigtigt som dit generelle helbred. Den bedste måde at sørger for et godt oralt helbred er ved at:

  • Bruge tandtråd en gang om dagen – dette vil hjælpe med rensning og at undgå tandkødsbetændelse.
  • Børst tænder to gange om dagen.
  • Gå til halvårligt eller årligt tjek op hos din egen tandlæge.
  • (Og selvfølgelig yderligere tjek, hvis du mistænker, at der er et problem).

Hvad er en invisalign?

En invisalign er en kosmologisk behandling, hvor man rette tænderne. Det er en gennemsigtig skinne, som du skal sidde på tænderne hele dagen, og som kan tages ud, når du skal spise. Skinnen sidder og presser på tænderne, så de langsomt rettes ud.

Der er mange fordele ved denne form for tandretning, men nogle få er:

  • Skinnen er gennemsigtig, og derfor svær for andre at se.
  • Du kan nemt tage den ud, så du kan spise, drikke og børste tænder som du plejer.

Efter en sådan behandling, kan man få en tandbro hvilket er en skinne, som har en falsk tand på sig. Den kan så lukke et mellemrum, der er kommet efter en mistet eller udtrukket tand.

Sundhedsmæssige fordele ved lige tænder

Selvom en tandretning er en kosmetisk behandling, så er der visse sundhedsmæssige fordele ved at gennemgå processen. For eksempel er det nemmere at rense sine tænder korrekt og effektivt, hvis man ikke skal døje med de små afkroge som skæve tænder nogle gange kan danne. Nemmere rengøring er lig med nemmere sundhed.

Udover en nemmere tandrensningsrutine, så kan lige tænder også være med til at styrke din selvtillid, hvis du er usikker over dit smil. Dette kan være med til at styrke din mentale sundhed.