Indlæg

Verdens mest populære sportsgrene

Sport har alle dage været populært, og mange mennesker har da også en sportsgren som de følger. Sport giver gode oplevelser, og er med til skabe spænding for mange. I dag transmitteres der så meget sport, at man med de rigtige kanaler kan se sport døgnet rundt.

Top ti

Nr. 1 – fodbold

Fodbold er uden tvivl den største sport både når det kommer til antal tv-seere og antal udøvere. I Europa, Asien, Afrika og Sydamerika er der ingen tvivl,  her er fodbold bare den mest populære sport. Den store interesse har også gjort fodbold til en kæmpe industri, dette ses også ved at mange af de rigeste klubber i verden netop er fodboldklubber. Mange firmaer drømmer om at komme på spillernes trøje, og man skal have den store pengepung frem. I Danmark er Unibet trøjesponsor i FCK, og det anslås at de betaler ca. 10 millioner korn om året for dette.

Nr. 2 – Basketball

Basketball er især stort i USA, men også populært i Canada, Kina, Japan og dele af Europa. Bedst kendte spiller igennem tiden er nok Michael Jordan, og af nutidige stjerner er det værd at nævne LeBron James. Sporten er ikke så stor i Danmark, men mange følger med i verdens bedste række NBA via TV.

Nr. 3 – Cricket

Cricket er en dominerende sport i mange lande og sporten er især stor i Pakistan, Indien, Australien og andre tidligere britiske kolonier. Sporten har sin oprindelse i fra det 16. århundrede i England.

Nr. 4 – Tennis

Tennis spilles rundt I hele verden, og er den mest populære individuelle sport. Tidligere har det været en sport for overklassen, men i dag er det for den brede befolkning, og det afspejler interessen også, hvor der spilles tennis over hele verden.

Nr. 5 – Hockey

Hockey kan spilles både på is og græs. I Norden, USA og Canada er ishockey mest udbredt, mens hockey på græs spilles meget i Afrika, Asien og Australien.

Nr. 6 – Volleyball

Spilles mest i Europa, Australien, Asien og Sydamerika. I Volleyball er der seks spillere på hvert hold, og de er adskilt af et højt net. Der opnås point hvis bolden lander i det andet holds felt.

Nr. 7 – Bordtennis

Bordtennis er rigtig stort i Asien, men også populært i Europa og dele af Afrika. Danmark har tidligere haft en stor profil i Michael Maze, som skabte lidt opmærksomhed om sporten her i landet.

Nr. 8 – Baseball

Baseball er et boldspil, som er meget populær i USA og Japan, men derudover er spillet sikke så udbredt i resten af verden.

Nr. 9 – Amerikansk fodbold

Amerikansk fodbold spilles i USA og Canada, og er en holdsport med 11 spillere på hvert hold. Især afgørelsen i den bedste række NFL, kaldet Super Bowl, nyder stor opmærksomhed over det meste af verden.

Nr. 10 – Golf

Golf er en individuel sport hvor hver spiller skal gennemføre en række baner. Spillet er lidt en overklasse sport. Spillet handler om slå bolden i banens hul med mindst mulige antal slag. Der findes golfspillere og golffans verden over, men i det vestlige Europa, Nordamerika og Østasien er splilet mest udbredt.

Uanset hvilken af ovenstående sportsgrene man finder interessant, så er det muligt at gætte på resultatet, hos en af de mange bookmakere som tilbyder pengespil. Finder man det interessant, så er det muligt at indkassere en række velkomstbonusser til odds.