Indlæg

Dine tænders sundhed hænger sammen med din fysiske sundhed

Det er ikke alle, der tænker over, hvordan tænderne påvirker den overordnede sundhed. Hver eneste dag, morgen og aften, børster mange mennesker ivrigt deres tænder, fordi de gerne vil have en god mundhygiejne. Men man forebygger ikke bare huller, når man børster løs. Man forebygger nemlig også en masse sygdomme, som bliver udløst af dårlig hygiejne i munden.

Få et regelmæssigt tjek

Tandlægen er ikke noget, som alle bryder sig om. Dog er de vigtige nøglepersoner, når det kommer til vores sundhed. De kan nemlig fortælle om, der skal arbejdes mere på tandbørstningen eller helt droppe de usunde vaner. De kan blandt andet fortælle en, at det vil være mest fornuftigt for tænderne og tandkødet, hvis man droppede cigaretter og det sukkerholdige slik.

For en tandlæge er tændernes tilstand en meget tydelig indikation på, hvordan resten af livsstilen er. Hvis man har nogle dårlige tænder, så kan det godt være, at det er genetisk, men oftest er det på grund af en usund livsstil.

Et regelmæssigt tjek gør, at man ikke udsætter presserende sygdomme til, når de er allerværst. En god idé er at få dem tjekket ud allerede nu, inden de bliver så slemme, at det har svært ved at blive kureret eller er uhelbredeligt.

Tændernes tilstand afgør nemlig også kroppen overordnede tilstand af velbehag. Måske har man prøvet at have ondt i en tand på et tidspunkt, så ved man også hvor meget man var påvirket på hele kroppen af dette.

Forebyg diverse sygdomme

Nogle af de sygdomme man kan få, hvis man ikke passer godt nok på sine tænder og sit tandkød er paradontose. Det er en sygdom, som forekommer, når man ikke sørger for at benytte sig af tandtråd. Små madrester kan sætte sig fast uanset, hvor godt man børster tænder. Derfor er det vigtigt at huske tandtråden.

Er man dog allerede kommet ud for at få denne sygdom, kan man få en paradontose behandling. Hvis sygdommen dog er så fremtræden, at tænderne ikke kan holde sig fast på knoglen, kan man få lavet nye tænder.

Dog er det mest optimalt at forebygge før, at man får denne sygdom. Den bedste forebyggelse er tandtråd hver eneste aften, så man fjerner madresterne mellem tænderne, der i sidste ende forårsager bakterieophobning i tandkødet. Man sparer ikke bare sig selv en masse unødvendig smerte, men også en hel del penge.