Indlæg

Bevar dit smil med tandimplantater

Vi skal ikke mange år tilbage, før det var kutymen, at man fik gebis i konfirmationsgave. Dengang forstod vi os ganske enkelt ikke på mundhygiejne, og som resultat deraf raslede folks tænder ud. Den tid er vi heldigvis ovre, og det kan vi i særdeleshed takke tandlægerne og deres kundskaber for. Det betyder dog ikke, at man ikke kan komme ud for at miste en tand. Det kan være grundet særligt dårlig mundhygiejne, men det kan også bare skyldes et sportsuheld eller lignende. Igen tilsmiler lykken og tandlægevidenskaben os.

En nem procedure

Man kan nemlig sagtens bevare et smukt og komplet smil uden af skulle tænke på hverken gebis eller tandbro. I stedet får man installeret det, der hedder et tandimplantat hos sin lokale tandlæge. Bor man i Slagelse, kan man altså nemt få lavet tandimplantat i Slagelse. Et tandimplantat er ganske enkelt en falsk tand lavet i et tandlignende materiale, som oftest porcelæn. Af den grund er det næsten umuligt at se, at der overhovedet er sket noget. Det er altså også et væsentlig fremskridt fra de meget synlige guldtænder, som mange ellers endnu går rundt med.

 

Behandlingen er blevet udført så mange gange, at der næppe er noget, der kan gå galt. Selvom man har en svag frygt for tandlæger, er der altså intet at frygte ved at få lavet et tandimplantat.  Tværtimod kan det bidrage til din sundhed på mere end en måde. For det første bidrager det til din mentale sundhed, da du ikke behøver bekymre dig om din manglende tand eller dit ødelagte smil. Meget tyder dog på, at et tandimplantat også kan være med til at øge den ganske fysiske sundhed ved at beskytte tandkødet og de omkringliggende tænder.

Et tandimplantat bliver en del af kroppen

Et tandimplantat bliver nemlig hurtigt en helt naturlig del af munden. Det betyder blandt andet, at den, som nævnt ovenfor, beskytter tandkødet og de omkringliggende tænder. Derudover vokser den faktisk også helt bogstaveligt sammen med kæbeknogle. Et tandimplantat bliver nemlig indsat ved at bore en lille titaniumskrue ind i det korresponderende stykke kæbe, som derefter pyntes af med et tandlignende stykke porcelæn. Så går der sjældent mere end en måned, før dit tandimplantat bogstaveligt talt er blevet en del af kroppen og vil være lige så svær at miste som alle andre tænder. Det er i hvert fald ikke en hypotese, der er værd at teste.

 

Med andre ord kan vi altså være glade for, at tandlægevidenskaben er nået så langt, at vi hverken skal døje med gebis, tandbro eller guldtand på grund af en enkelt manglende tand. I stedet kan vi, ved hjælp af en ganske hurtig og nem procedure, få indsat et tandimplantat, der bogstaveligt talt bliver en del af kroppen og hjælper mundhygiejnen.