Er hjemmetræning lige så effektiv som en træning i centret?

Mange tænker nok om en hjemmetræning overhovedet kan være lige så effektiv som i centret, og om det overhovedet kan give dig de samme resultater. Kunne du tænke dig at finde ud af det, så læs med her.

Svaret er ja!

Du kan sagtens træne hjemme og få resultater ud af det. Du kan vælge at træne med din kropsvægt, som fx armbøjninger, planke, squats osv, eller du kan investere i noget træningsudstyr. Ønsker du derimod ikke at bruge penge på træningsudstyr, kan du sagtens finde ting i dit hjem hvis du ønsker ekstra kilo.

 

Hvis hjemmetræningen bliver for kedelig, kan du bruge naturen, her får du flere muligheder da det er muligt at lave en masse gode øvelser på fx en legeplads, parkoursteder og fitnessområder.

 

De her forslag var mest berettiget til styrketræning, men konditionstræning er heller ikke umuligt at gøre uden et fitnesscenter, du kan fx hoppe i løbeskoene og løbe en tur eller du kan tage en lang cykeltur, mulighederne er mange.

Hvor finder du træningsudstyr til hjemmetræning?

En god ide ved hjemmetræning ville være at anskaffe sig nogle redskaber, som kan gavne din træning. Der findes mange forskellige steder du kan købe træningsudstyr, og de fleste steder har et stor udvalg. Priserne er naturligvis forskellige, men skal du bare træne kroppen uden at være crossfitter eller lignende, er udstyret til at betale. Men det er muligt at få alt fra squatstativ til træningselastikker.

 

Det er naturligvis forskelligt hvilke udstyr folk foretrækker at anvende, og der er mange forskellige muligheder, hos Jyllands-Posten får du et godt bud på nogle basic ting du kan investere i. De har nemlig også lavet en god guide til at kickstarte din hjemmetræning bedst muligt.

Fordele og ulemper

Fordele ved hjemmetræning er, at du kan træne når du har lyst, du skal ikke tænke på hvornår dit træningscenter har åben. Derudover kan du gøre præcis hvad du har lyst til, og så spare du også penge ved ikke at betale til et medlemskab hver måned.

 

Alt træning tæller om det blot er 10 min, mange føler det er spild at køre i fitnesscentret for at træne i 10 min, og føler sig nødsaget til at træne i længere tid. Men med hjemmetræning kan du gøre lige som du har lyst til og føler for.

 

Ulemper ved at træne derhjemme er at man kan sidde fast i de samme øvelser, og motivationen slipper op. I et fitnesscenter bliver vi tit inspireret af andres øvelser. Fitnesscentrets mange maskiner gør det nemmere at variere sin træning, da de har mange forskellige maskiner man kan benytte sig af. Det ville selvfølgelig også være muligt hvis man har anskaffet sig maskiner til sit home-gym.

 

En anden ulempe er at det sociale ved at træne i et center, forsvinder når du træner hjemme. Centret giver dig følelsen af fællesskab, frem for at være derhjemme alene.

 

Mulighederne for hjemmetræning er der!