Indlæg

Lille storbylejlighed eller stor landejendom? Fordele og ulemper

Står du også snart med det svære valg, om du skal bo inde i byen eller længere ude på landet? Det kan være svært at finde ud af, fordi der er fordele og ulemper ved begge dele. Dem kigger vi nærmere på i denne artikel.

 

Ulemper ved byen

Hvis du bor i en lille storbylejlighed inde i byen, så du har selvsagt mindre plads, ind hvis du bor i et hus lidt længere ude på landet eller i en mindre by. Det er ikke alle, der har brug for meget plads. Men der er også dem, der føler, at de får lidt klaustrofobi af at bo i en lille lejlighed inde i byen. Læs mere om storbyslejligheder på denne artikel fra Finansbureauet.dk.

 

Fordele ved byen

Det er klart, at der er langt mere liv, hvis man bor inde i byen. Der er flere mennesker, og hvis du går ud på din lille altan, mens du bor inde i byen, så ser du nok ofte nogle mennesker passere. Sådan er det ikke, hvis man bor ude på landet. Her kan du skrige, uden nogen hører dig. For nogle er der en enorm tryghed i at vide, at der konstant er folk omkring dem. Det er netop denne følelse af, at der altid vil være nogen tæt på en, hvis man kommer ud for en fare.

 

Ulemper ved landet

Hvis du bor ude på landet, så har du ikke lige så mange mulighed ved hånden, som hvis du bor inde i byen. Du kan ikke lige spontant beslutte sig for, at du gerne vil i biografen en aften. Det kræver mere planlægning. Du kan heller ikke lige tage bussen ind til byen en dag spontant. Nej, du skal nok tjekke bustiderne og planlægge det, for bussen kommer ikke lige forbi hvert 10. minut, som den gør inde i byen.

 

Fordele ved landet

Der er også nogle fordele ved landet. Det kan være rart, at man har så meget plads, og tænker man på at stifte familie, så kan det være endnu mere rart med god plads. Du har dit helt eget udeareal, som du kan gøre med, som du vil. Det kan være, du gerne vil have en køkkenhave eller opsætte et drivhus: Så er det bare med at gøre det. Du lærer også nogle helt andre skills ved at have en have – og det er noget, der kan være fedt at have – f.eks. hvordan man bedst opdyrker kartofler.