Indlæg

Ernæringsnørd? Sådan får du job efter ernæringsuddannelserne i København

Noget, mange kender til, er besværet med at finde et job. Dette er især gældende, når du er nyuddannet. For der har du ikke den store erfaring udover eventuelle praktikforløb i løbet af uddannelsen. Og hvad gør man så? Først og fremmest handler det jo om, hvilken uddannelse, du har. Der er jo stor forskel på, om du er bankmand eller om du er uddannet inden for IT. Har du for eksempel en ernæringsuddannelse, er dette jo også til stor forskel fra alt andet.

Det handler om at arbejde hårdt og tage initiativ

Søger du job i en storby som København efter din ernæringsuddannelse, kan det godt være svært. For selvom der både er mange og gode jobmuligheder i København, er der også mange om dem. Så først og fremmest handler det om at kunne byde ind med noget. Meget af det, du kan byde ind med, kommer jo fra din uddannelse. Har du fået din uddannelse i København, ved du nok også, hvad du kan regne med i forhold til diverse krav fra arbejdsgiveren. For så har du muligvis haft en praktikplads i København eller omegn. Og det er netop den slags, der kan hjælpe dig på vej. For så ved du, hvordan tingene hænger sammen.

Det første og vigtigste rigtig mange steder, er dine faglige kompetencer. Det er naturligvis et krav, at du har styr på tingene. Med en ernæringsuddannelse arbejder man ofte med mennesker, så det er vigtigt, at du også kan det. Her er der ofte tale om rådgivning, hvilket til tider kan være svært. Så til en eventuel jobsamtale, er det med at vise, at du er god til at tale med mennesker.

De små ting spiller ofte en afgørende rolle

Selvfølgelig er det virkelig vigtigt at udvise faglig viden samt gode kompetencer i forhold til at arbejde med mennesker. Men det er ikke det eneste, der er godt at huske. Der er nemlig også mange andre småting, der spiller en rolle. Dette kan for eksempel være fleksibilitet, empati, humor og en generel god indstilling. Har du en ernæringsuddannelse og en masse kendskab til faget, er det super godt. Men ofte bliver man også vurderet på, om man passer ind på en arbejdsplads. For eksempel hvis man har flere kolleger, man skal arbejde sammen med. Det er nemlig også ganske vigtigt.

Noget, mange ikke tænker på, er selv at stille nogle spørgsmål til arbejdsgiveren. Det kan være generelt om diverse opgaver, værdier og andre relevante spørgsmål. Det viser nemlig, at du ser jobbet som mere end bare et middel til en lønseddel. Derudover kan det også være godt at sætte sig ind i tingene på forhånd. Har arbejdspladsen for eksempel en hjemmeside, kan du kigge derinde på forhånd. Ved du for eksempel allerede, hvad de fokuserer på, kan det give plus på kontoen til en samtale. Det kunne jo være sunde forløb til deres klienter. Viser du, at du er enig, får de jo hurtigt et godt billede af dig.