Indlæg

Mental sundhed og ro i sjælen

Sundhed er ikke kun at spise undt og dyrke motion, nej sundhed er også mange andre ting. Det er en balance, som skal skabes på baggrund og som en helhed af ens egen hverdag, som skal gå op i en højere enhed.

Mental sundhed

Mental sundhed er kernen til et godt og lykkeligt liv. Et sundt, værdigfuldt og holdbart liv. Mange mennesker trives ikke i deres egen krop, har for travlt og fokuserer på de negative og anstrengende ting, fremfor at fokusere på de positive og livsbekræftende ting, som giver dig sundhed og overskud til livet.

Få styr på dit liv og saml dine tanker

Den mentale sundhed kommer mange steder fra, et af stederne er fra dine tanker. Det, uden sammenligning, vigtigste sted. Mange mennesker stresser og anstrenges af deres økonomi, af arbejdsmarkedet og af skolen. Er du studerende og frygter at kunne betale huslejen, hvis en fyreseddel pludseligt tikker ind en dag. Som studerende kan en a kasse for studerende være en god måde at skabe ro og tryghed på.

Find en a-kasse for højtuddannede

Hvis du har taget en lang videregående uddannelse, kan du undersøge en ma a-kasse. Som voksen med familie og børn kan den mentale sundhed også hænge i en tynd tråd, når alle enderne skal passes sammen, og hverdagen ruller derudaf. Med en god fagforening vil dele af trygheden komme tilbage. På den måde får du overskud, lyst og tid til at motionere igen. Et frirum, som alle burde give sig selv. Lige meget om du er til løb, til styrketræning, til svømning, til yoga eller til noget helt femte, så vil økonomisk sikkerhed være med til at give dig overskud til fysisk sundhed lige såvel som til mental sundhed.

Hvil i dig selv

For at kunne give helt slip og mærke en ro mentalt, vil det kræve, at du tør give slip og tør give dig selv plads og tid til livets dilemmaer og konflikter. Skab en tryg boble for dig selv, som du trygt kan hvile i, selv på de hårde dage. Giv dig selv tid til at tænke over tingene, bearbejde livet og ikke mindst til at nyde livet. Med en stærk og afbalanceret psyke kommer du længst. Du kommer ikke bare længst, men får samtidigt et fundament for at overskue livet og til at overskue enhver hektisk hverdag. Giv dig selv tid og nyd livet. Du vil ikke fortryde det. Sundhed kommer indefra.