Indlæg

Vælg den rigtige energibar, når du vil være sund

Du kan støde på rigtig mange produkter i jagten på sundhed. Nogle af dem virker, andre gør ikke. De fleste produkter virker selvfølgelig kun hvis du bruger dem rigtigt, et af dem er energibarer, læs med her og find ud af hvordan du bruger dem rigtigt og hvilke du skal vælge.

Når du skal tabe dig

Når du skal tabe dig, skal du huske at det langt hen ad vejen også handler om kalorieindtag. Derfor kan du sagtens bruge energibarer, men det du skal holde allermest øje med er hvor mange kalorier der er i.

Som et led i at tabe sig er motion ofte også en del af programmet, og her kan man med fordel spise en proteinbar før eller efter træning, men man skal stadig huske at tælle kalorierne med.

Alt efter sammensætningen af energibaren er det ikke sikkert den mætter så meget ift. antallet af kalorier du får, derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom på om den giver dig den ønskede effekt.

Når du skal opbygge muskler

Opbygning af muskler handler ud over vægttræning faktisk også en del om kalorier.

Der findes en lang række forskellige energibarer der er målrettet til træning, som f.eks. proteinbarer, eller barer med hurtigt omsættelige kulhydrater. Når du skal øge din muskelmasse, kan det til tider være svært at indtage kalorier og proteiner nok, så derfor bør du faktisk også holde øje med kalorieantallet på dine energibarer, men i stedet for at gå efter så få kalorier som muligt er det en fordel at gå efter så mange kalorier som muligt, men selvfølgelig stadig i en sund sammensætning.

Som måltidserstatning

Rigtig mange vælger at bruge energibarer som måltidserstatning. Det er smart fordi energibarer er nemme at have med og indtage på farten.

Det er et langt bedre alternativ til f.eks. en pose slik, eller 1 fransk og en cola på vej hjem i bilen om eftermiddagen, eller hvis du er typen der aldrig får morgenmad og går kold inden frokost.

Her er det dog vigtigt at du vælger en energibar med en god sammensætning af næringsstoffer og vitaminer, og så skal du passe på de kulhydrater der kommer direkte fra sukker.

Når du bruger en energibar som måltidserstatning så får du nemlig ikke meget ud af måltidet hvis det er fyldt med sukker.